De waarde van jouw huis verhogen?

De waarde van jouw huis verhogen?

05-04-2016

Duurzaamheid lijkt tegenwoordig een codewoord in de huizenmarkt. Woningen met energiebesparende maatregelen (zoals zonnepanelen) worden gemiddeld zelfs 70% sneller verkocht. 

Een investering in zonnepanelen lijkt zich dus gemakkelijk terug te betalen: je wekt zelf energie op en bespaart dus op energiekosten én tegelijk zijn potentiële kopers bereid meer voor jouw huis te betalen wanneer je het wilt verkopen. Daarnaast zijn zonnepanelen interessant omdat je voor de installatie van zonnepanelen BTW kunt terugvragen. Zo verdienen de zonnepanelen zich dus dubbel en dwars terug.

Uit de USP Energie Monitor blijkt zelfs dat:

  • Potentiële kopers schatten de waarde van huizen mét zonnepanelen ruim €5.000 hoger in dan huizen zonder zonnepanelen
  • Daarnaast geeft een derde van de potentiële kopers de voorkeur aan een woning met zonnepanelen wanneer men zou gaan verhuizen

Persoonlijk advies voor jouw situatie

Wil je graag passend advies of een taxatie van jouw huidige woning? Onze makelaar Leo helpt je hier graag bij. Bel gerust voor een gratis en vrijblijvende afspraak met ons kantoor op 0341 - 421 888 of het directe nummer van Leo Pfrommer: 06 - 81 288 180. Uiteraard kun je ook bij ons op kantoor langskomen voor een kennismaking.